Bekijk meteen haar  nieuwste werk bij 'werken 2022 en 2023' : Encaustiek, werken met bijenwas.

 

 

 

Ingrid is een autonoom beeldend kunstenaar (ArtEZ Arnhem) die een diversiteit aan pure schilderijen  maakt. Ze schildert met lef voor het experiment, op kleine en hele grote doeken. De doorwerkte huid in al haar werk blijft de toeschouwer uitnodigen tot ontdekken en ervaren. Ingrid houdt van verf en van de natuur. 

Het schilderen in vrijheid heeft geleid tot werk waarin ze deze twee verbindt. Indrukken van landschappelijke ruimte, licht, lucht, water, vegetatie, geuren, dienen zich tijdens het schilderen als associaties aan. De verf doet er toe en bepaalt mede de uiteindelijke vorm en kleur.

Ingrid schildert in series en aldoende leert ze de expressieve mogelijkheden van de verf, inmiddels ook van bijenwas, en zichzelf kennen. Zo ontstaat heel gevarieerd werk door de jaren heen.

Haar schilderen gaat over natuurbeleving en materie, gevat in een expressief of poetisch beeld. 

Haar schilderen is een intensief spel. Er ontstaat een nieuw beeld. In het abstracte werk was er geen beeld. In het naturalistische werk (streekproducten) is het spel om een vertaling te maken van een bestaand beeld naar een geschilderd beeld, dat in wezen ook een abstractie is. 

In 2012, 2013 en 2014 is Ingrid gestart met het maken van een 'streekproduct': in een doorlopend project maakt ze kleine landschapsschilderijtjes die tegen een betaalbare prijs (€ 80,-) te koop zijn (met baklijst + €20,-). Het gaat om kleine herkenbare landschapjes (24x30cm, olie op doek) van het Rijk van Nijmegen en wijde omgeving. Vind je iets geschikts en is die verkocht, dan is die te bestellen. De stadsbeelden in deze serie worden niet bijgemaakt. Ook werkt ze in opdracht aan uw eigen dierbare plek.